<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hva? Har dataspill aldersgrense?

70 prosent av foreldre med barn mellom 5 og 18 år kjenner ikke til Medietilsynets aldersmerking av data- og konsollspill.

  Publisert 16. des. 2011 kl. 07.34
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 97 ord
  Foto: Skjermdump fra Conan-spillet

  Blant mødrene er det bare 20 prosent, eller én av fem, som kjenner til merket på spillesken, som klart viser hvilken aldersgrense foreldre anbefales å rette seg etter, skriver Stavanger Aftenblad.- Vi mener at symbolet som viser aldersgrensen på forsiden av coveret på dataspill, er veldig tydelig, og at det nesten ikke kan gjøres mer synlig. Derfor synes vi dette er et veldig høyt tall, sier seniorrådgiver Thomas Hepsø i Medietilsynet til avisa.Medietilsynet lanserer nå en kampanje for å øke bevisstheten rundt aldersmerkingen.Det er dataspillprodusentene selv som setter aldersgrensene. Aldersmerkingen omfattes av det felleseuropeiske merkesystemet Pegi. (©NTB)