<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stålhandler fikk seks års fengsel

Styrelederen i et stålhandelselskap med kontor på Lierstranda i Buskerud er i Drammen tingrett dømt til fengsel i seks år for økonomisk utroskap.

  Publisert 9. des. 2011 kl. 16.25
  Oppdatert 9. des. 2011 klokken 16.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  AP Photo

  Mannen er dømt for å ha overført 320 millioner kroner fra selskapet i Norge og fra søsterselskapet i Tyskland til to selskap på henholdsvis Kypros og Isle of Man. Metoden som er benyttet gjennom 15 år er helt enkelt fiktive fakturaer som sikrer at overskudd blir flyttet fra Norge og Tyskland til et skatteparadis før de er beskattet.I domspremissene skriver retten at allmennpreventive hensyn veier tungt ved den aktuelle formen for samfunnsskadelig kriminalitet som har skjedd fordekt og med utvisning av stor oppfinnsomhet når det gjelder å skjule hva som foregår. Oppdagelsesrisikoen var liten og når slike forhold avdekkes, skal det av allmennpreventive grunner reageres med streng straff.Det er Økokrim som har ført saken ved Drammen tingrett. Styrelederen er opprinnelig tysk. Han må også tåle en inndragning på 73 millioner kroner.Økokrim konkluderte sin etterforskning med at mannen alene hadde gjennomført bedrageriene. Selv hevdet han at alle overføringer var betaling for utførte tjenester, noe retten ikke trodde på. (©NTB)