<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Video av DSK i New York på fransk TV

En fransk TV-kanal har for første gang offentliggjort bilder av Dominique Strauss-Kahn idet han forlater et hotell i New York der han hevdes å ha forgrepet seg mot en stuepike.

  Publisert 9. des. 2011 kl. 06.47
  Oppdatert 9. des. 2011 klokken 06.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 196 ord
  Dominique Strauss-Kahn. Foto: AP

  Opptaket som torsdag ble vist på BFMTV, stammer fra overvåkingskameraer ved hotellet. De viser Strauss-Kahn idet han betaler hotellregningen, går ut og setter seg i en drosje. En stuepike ved hotellet hevder at hun bare minutter før ble forsøkt voldtatt av franskmannen, som på daværende tidspunkt var sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF).Strauss-Kahn har innrømmet en seksuell forbindelse med stuepiken, men han hevder den var frivillig.Kvinnens advokater mener at opptaket viser at deres klient har snakket sant.Michel Taubmann, som har skrevet en biografi om Strauss-Kahn, mener på sin side at Strauss-Kahn ble lokket i en felle av ansatte ved hotellet New York Sofitel.Bildene viser at Strauss-Kahn ikke hadde det travelt da han forlot hotellet, noe som tidligere er blitt hevdet. Andre bilder viser stuepiken som sitter i hotellkorridoren etter at hun skal ha blitt angrepet. Hun blir passet på av andre ansatte. Bildene viser også en ansatt som ringer til politiet for å anmelde det angivelige angrepet. Videre er det bilder av stuepiken der hun viser sine overordnede hvordan hun ble dyttet nedover korridoren og bak hotellsuiten.Saken ble henlagt av påtalemyndigheten i New York som følge av at stuepiken fremsto som et lite troverdig vitne. (©NTB)