<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil bruke mindre penger på dette

Gjeldskrisen som herjer Europa har skremt svenskene fra julegavebonanza.

  Publisert 14. des. 2011 kl. 18.20
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 100 ord
  Foto: Scanpix

  Hver fjerde svenske sier han eller hun vil spare inn på julegaveinnkjøpene i år, sammenlignet med samme tid i fjor, skriver svenske di.se.25 prosent av de 1.100 svenskene som deltok i Nordnets julegaveundersøkelse svarte at de planlegger å legge mindre penger i julegaver i år.Og årsaken skal være frykt for gjeldskrise.- Gjeldskrisen og usikkerheten rundt hvor omfattende den er legger definitivt en demper på stemningen i Sverige og resten av verden. Børsens store svingninger bidrar til økt usikkerhet blant sparerne. Og svenskene holdere hardere på sparepengene i tilfelle de går tøffere tider i møte, sier Nordnets svenske konsernsjef Jan Dinkelspiel.