<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjeføkonom: - Har ikke sett dette siden 2007

- Sterkest fasit på fire og et halvt år, sier sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank. Ferske tall fra Norge viser rekordsterk utvikling.

  Publisert 30. mars 2012 kl. 09.16
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 140 ord
  Frank Jullum. Foto: Finansavisen.

  Sesongjustert norsk PMI (Purchasing Manager Index) hevet seg til 59,7 poeng i mars 2012. Det er opp fra 56,7 foregående måned.Fokus Bank skriver i en melding fredag ifølge TDN Finans at markert økning i sysselsettingsindeksen er hovedårsak med solid bidrag fra ordreindeksen.PMI-fasiten fra mars er den høyeste siden oktober 2007. Ordreindeksen steg fra 61,5 poeng til 64,7 og er det høyeste nivået siden desember 2006.- De ikke-sesongjusterte tallene viser at det særlig er en oppgang i indeksen for ordreinngang fra hjemmemarkedet som trekker ordreindeksen opp. Ordretilgangen fra eksportmarkedene har imidlertid også bedret seg, og indikerer nå moderat vekst i eksportordrene, heter det fra sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank.Sysselsettingsindeksen hevet seg fra 48,8 til 60,9 i mars, men grunnet det faktum at det har vært store svingninger i indeksen er det ifølge Jullum her vanskelig å se noen klar trend.