<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To tonn vrakdeler funnet i Kebnekaise

Opprydningsarbeidet etter at det norske Hercules-flyet som krasjet i Kebnekaise 15. mars er omfattende.

  Publisert 27. mars 2012 kl. 17.53
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 137 ord
  Foto: Scanpix SCANPIX SWEDEN

  Letemannskaper har så langt funnet to tonn med vrakdeler av det norske Hercules-flyet som krasjet i Kebnekaise 15. mars.Hele besetningen på fem omkom da det norske Hercules-flyet Siv krasjet inn i fjellet Kebnekaise under en militærøvelse.Flyet ble funnet etter to dagers søk, og det har siden vært lett etter flydeler og levninger etter de fem omkomne offiserene. Vanskelige værforhold og rasfare har gjort letearbeidet vanskelig.Vrakdelene som hittil er samlet inn utgjør rundt fem prosent av det 40 tonn tunge flyet, melder det svenske nyhetsbyrået TT.Vrakdelene blir fraktet til en hangar i Kiruna, der de blir vasket og sortert av den svenske havarikommisjonen.- De svarte boksene er ennå ikke funnet, opplyser lederen av den svenske havarikommisjonen, Agne Widholm til NRK.Boksene, som inneholder flyets taleregistrator og ferdskriver, kan gi viktig informasjon om hva som var årsaken til ulykken. (©NTB)