<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Dieselforbud er urealistisk

Bilimportørene mener det i praksis ikke vil være mulig å gjennomføre forbudet mot å kjøre dieselbiler på dager med ekstra stor luftforurensning i Oslo.

Publisert 29. juni 2012 kl. 06.33
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
Politiker for Venstre, Ola Elvestuen - Foto: Scanpix

Bilimportørenes Landsforening skriver i et brev til samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) at de ser på vedtaket som helt urealistisk, skriver Dagsavisen.Foreningen får støtte av leder i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, som mener vedtaket er useriøst. Fremskrittspartiet var det eneste som ikke stemte for det omstridte dieselvedtaket i hovedstaden.- Med bakgrunn i de svært mange innvendingene og negative konsekvensene, samt kostnadene et slikt forbud vil medføre, så vet enhver at vedtaket ikke vil bli satt ut i livet, sier Frp-politikeren.Bilimportørenes Landsforening stiller en rekke spørsmål til Elvestuen, blant annet hvem det er som skal håndtere forbudet og hvordan man skal se forskjell på diesel- og bensinbiler. Etablering av innfartsparkering, varsling av kjøreforbud og styrking av kollektivtrafikken er andre ting politikerne må finne ut av, ifølge BIL. (©NTB)