<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Klare for å redde Kypros

Eurosonens finansministre sier at de, i samarbeid med IMF, stiller seg positive til Kypros-søknad om krisehjelp.

Publisert 27. juni 2012 kl. 18.15
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
IMF-sjef Christine Lagarde - Foto: AP

Etter en telefonkonferanse onsdag, sier de 17 finansministrene i en uttalelse at det neste steget er at Europakommisjonen, Den europeiske sentralbanken, kypriotiske myndigheter og Det internasjonale pengefondet (IMF) blir enige om et program.Som det femte landet i rekken har Kypros, som er sterkt utsatt for påvirkninger fra finansnæringen i kriserammede Hellas, bedt om midler fra EUs krisefond EFSF. Også IMF har mottatt en forespørsel fra middelhavsøya.- I dag mottok IMF en invitasjon fra kypriotiske myndigheter om å delta i den eksterne finansielle hjelpen for å demme opp for risikoen som den kypriotiske økonomien står overfor, sa IMF-sjef Christine Lagarde onsdag.- Vi står klare til å slutte oss til innsatsen fra våre europeiske partnere for å hjelpe Kypros å vende tilbake til en stabil og bærekraftig økonomisk vekst og gjenoppbygge en solid finanssektor, fortsatte Lagarde. (©NTB)