<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knakede gode tall fra Japan torsdag

Børsen i Japan er i storslag torsdag. Her er mye av årsaken til det.

Publisert 28. juni 2012 kl. 07.17
Oppdatert 28. juni 2012 klokken 07.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 80 ord
Japansk flagg - Foto: AP

Fersk statistikk fra Japan torsdag viser at den sesongjusterte detaljomsetningen i landet hevet seg med 0,7 prosent i mai sammenlignet med april.Eksperter hadde ikke ventet større vekst enn 0,2 prosent, melder TDN Finans og Bloomberg.På årsbasis er detaljomsetningen opp 3,6 prosent mot ventet 2,9 prosent.Fasit for april i forhold til mars viste en nedgang på 0,4 prosent måned for måned og en oppgnag på 5,7 prosent over året.Tallene fra Japan er sterkt delaktige i den solide børsoppgangen man opplever torsdag.