<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny finansminister utnevnt i Hellas

Økonomen Yannis Stournaras er utnevnt til ny finansminister i Hellas etter at førstevalget måtte si fra seg stillingen på grunn av sykdom.

Publisert 26. juni 2012 kl. 14.24
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 85 ord
Hellas - flagg vaier ved Akropolis - Foto: AP

Yannis Stournaras er økonomiprofessor fra universitetet i Aten og omtales som en respektert økonom. Han var blant annet med på forhandlingene som førte til at Hellas ble med i eurosonen.55-åringen overtar den utfordrende oppgaven som finansminister etter at Vassilis Rapanos måtte si ifra seg stillingen.Etter planen skulle Rapanos tas i ed som sjef for finansdepartementet fredag. Men like før seremonien måtte 65-åringen til sykehus på grunn av sterke magesmerter, svimmelhet, kvalme og utmattelse. Ifølge greske medier har Rapanos slitt med helsen i lengre tid. (©NTB)