<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stensrud: Vi vurderer alt - også Facebook

- Faktisk er vi indirekte engasjert i Facebook i dag, sier Skagen-nestor Kristoffer Stensrud til HegnarOnline.

Publisert 26. juni 2012 kl. 13.27
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 357 ord
Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.

Facebook har fått kjørt seg på børsen etter den kontroversielle børsintroduksjonen 18. mai i år.På det laveste har aksjen vært nede i 25,52 dollar, nesten 33 prosent under IPO-kursen på 38 dollar. Siden har aksjen hentet seg noe inn, før den i går sluttet ned 3,0 prosent til 32,06 dollar.Det er likevel ned 15,6 prosent siden børsdebuten.Flere analytikere og forvaltere gikk tidlig ut og karakteriserte aksjen som kraftig overpriset . Så i Skagen Fondene var det derfor iallfall én av de tre U-ene (undervurdert, upopulær og underanalysert) som ikke var tilfredsstilt ved Facebooks børsintroduksjon.Følg HegnarOnline på Facebook her!Stensrud: Vi vurderer alt Vi har spurt gründer og forvalter Kristoffer Stensrud om Facebook er en aksje Skagen noen gang kommer til å vurdere, og hva som i så fall må til.- Vi vurderer alt på gitte tidspunkter. Det avhenger litt av pris, og litt av forretningsmodell. Litt av Facebooks problemstilling er jo at forretningsmodellen fremover ikke er helt avklart i forhold til det kolossale omfanget den har fått.- Det er det som har gjort investorer skeptiske i etterkant, sier Stensrud til HegnarOnline.Les også: Stensrud: Selvsagt overlever euroenLes også: Stensruds favorittaksje har massevis å gå på- Indirekte engasjert i Facebook Han fortsetter med å peke på et av de større selskapene i Skagen Kon-Tikis porteføljer - sør-afrikanske Naspers.- Naspers var en av stifterne av Facebook, og var med og finansierte selskapet i starten. De er inne i en lang rekke tilsvarende situasjoner i både Kina, Afrika og Latin-Amerika, og den virksomheten vises ennå ikke i kursen på det selskapet.- Så der kan du jo si vi er indirekte engasjert i Facebook, avslutter Stensrud.Stensrud "in the money" Naspers er et mediekonglomerat. Blant eiendelene er 30 prosent av Mail.ru Group gjennom investeringsselskapet MIH Russia Internet BV. Mail.ru Group eier i dag 37 millioner aksjer i Facebook.Skagen Kon-Tiki eide per 31/5 988.091 aksjer i Naspers, tilsvarende 0,75 prosent av fondet.Posten har en kostpris på 236,7 millioner kroner. Ved utgangen av mai var den verdsatt til 317 millioner kroner.I vårt intervju spurte vi også Stensrud om hans Kina-syn akkurat nå. Se dette i opptak her.Les også: Falnes: Ekstremt billig Se vårt intervju med Kristian Falnes her.