<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyskland ratifiserer finanspakt og krisefond

Det ble holdt avstemning i den tyske nasjonalforsamlingen fredag kveld.

Publisert 30. juni 2012 kl. 07.18
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 98 ord

Begge kamrene i den tyske nasjonalforsamlingen stemte fredag kveld med stort flertall for EUs nye finanspakt.Først stemte Forbundsdagen for pakten, som også inneholder det permanente krisefondet ESM., og senere på kvelden var det Forbundsrådets tur.I Forbundsdagen fikk regjeringen til Angela Merkel det nødvendige to tredels flertall for pakten med 491 stemmer av de 608 folkevalgte.Både regjeringspartiene CDU, CSU og FDP og de største opposisjonspartiene SPD og De grønne støttet pakten, mens enkelte utbrytere fra regjeringspartiene og venstrepartiet Die Linke stemte imot.Noen timer senere stemte Forbundsrådet, som representerer Tysklands 16 delstater, for pakten, også med to tredels flertall. (©NTB)