<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Banksjef ser ingen krise - låner ut som aldri før

- Vi kan holde banken åpen i rundt 18 måneder, sier Sparebank 1 SR-Bank-sjef Arne Austreid. Han har tungt skyts til rådighet.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 08.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 114 ord
Arne Austreid, adm. direktør i Sparebank 1 SR-Bank. Foto: Finansavisen

Når sjefen i Sparebank 1 SR-Bank, Arne Austreid, drar hjem til Karmøy, ser han ingen tegn til krise. Der låner bedriftene, som Solstad Offshore, penger av banken hans som aldri før, skriver DN.Banken hadde ifølge kvartalsrapporten en utlånsvekst på 7,2 prosent i 2. kvartal.- Og vi kan regne med utlånsvekst også utover høsten, sier Austreid.Banksjefen bekymrer seg ifølge avisen mer over "det som skjer utenfor stuedøren" enn uroen i eurosonen.- Vi har en svært god likviditetssituasjon med 23 milliarder kroner i tilgjengelig midler. Vi kan holde banken åpen i rundt 18 måneder. Ved en fullstendig krise vil den norske staten komme inn slik de gjorde sist, sier han til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!