<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Bjørgen og Northug er skiimportørens gullgruve

Med frontfigurer som Marit Bjørgen og Petter Northug har Finor AS raket inn millioner på millioner på merkevaren Fischer.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 11.29
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
Petter Northug og Marit Bjørgen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Med frontfigurer som Marit Bjørgen og Petter Northug har Finor AS de siste årene raket inn millioner på millioner av kroner på salg av Fischer ski og skiutstyr.Selskapet omsatte for 154 millioner kroner i fjor, noe som var 21 millioner kroner mer enn året før. Det gjorde at det ble rekord både på topp- og bunnlinje.Før skatt hadde selskapet et resultat på 34,9 millioner kroner i fjor, og etter skatt satt Finor AS igjen med et resultat på 25,1 millioner kroner.Året før var resultatet etter skatt på 18,4 millioner kroner, og de siste fem årene har selskapet raket inn hele 67,5 millioner kroner. Og det etter å ha betalt tilsammen 26,3 millioner kroner i skatt.Ved utgangen av året satt selskapet med 24,3 millioner kroner i banken, men til forskjell fra i fjor, da eierne tok ut 15 millioner kroner i utbytte, var dette 0 for 2011. Overskuddet ble pløyd tilbake i selskapet for å være rustet mot eventuelt kladdeføre og dårligere glid i markedet fremover, skriver Finansavisen.- Vi skal være godt fornøyd, sier Harald Marthinsen til avisen, og er nøktern med hensyn til fremtiden.- Potensialet for å vokse veldig mye fremover er kanskje ikke så stort lengre, sier han til Finansavisen.Barna til den legendariske skiløperen Odd Marthinsen, Harald Marthinsen (Gruva AS) og Bente Skari (Bungy AS), eier henholdsvis 65,25 og 33,75 prosent av selskapet. Odd Marthinsen er styreleder i selskapet og sitter med 1 prosent av aksjene.