<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye sjokktall fra Kina

Frykten for en hard landing i Kina dempes ikke av ferske tall for handelsbalansen.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 06.28
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 95 ord
Kinesiske flagg ved den Kinesiske mur. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Junge, Heiko

Kinas handelsbalanse for juli kom inn med et overskudd på 25,1 milliarder dollar.Det er langt under konsensus, som ifølge vår makrokalender lå på 35,05 milliarder dollar.I samme periode i fjor var handelsbalansen 31,5 milliarder dollar.Eksporten steg bare én prosent sammenlignet med juli i fjor, mot ventet 8,6 prosent - et estimat som ifølge Reuters allerede var tatt kraftig ned grunnet frykt for fallende etterspørsel fra Kinas to største utenlandske kunder - eurosonen og USA.Importen steg 4,7 prosent på årsbasis, den svakeste vekstraten siden april, og langt under forventningene på 7,2 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!