<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skapte verdier for 46,5 milliarder i sjømat

Ny analyse viser at norsk sjømatnæring bidrar med verdiskapning for mangfoldige milliarder.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 10.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 117 ord
Foto: Scanpix

Den norske sjømatnæringa bidro med en verdiskapning på 46,5 milliarder, hadde 44.000 ansatte og en produksjonsverdi på 137 milliarder kroner i 2010.Det viser en analyse SINTEF har gjort for Fiskeri- og kystdepartementet. Undersøkelsen viser at både verdiskapning og sysselsetting økte betydelig fra 2008 til 2010.- Dette er ikke bare en av de viktigste eksportnæringene i Norge. Denne analysen viser at sjømatnæringa skaper verdier og sysselsetting langs kysten og genererer ringvirkninger som er svært viktige for mange lokalsamfunn, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.Den største verdiskapningen og sysselsettingen i sjømatnæringa finner vi i Nord-Norge med 17.000 årsverk og en verdiskapning på 16,8 milliarder kroner. Men det er også i Nord-Norge ringvirkningene av næringa er størst utenfor landsdelen. (©NTB)