<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hagen: - Vi pratet sammen i vinter

Stein Erik Hagen om hvordan Orkla og Norsk Hydro kom frem til aluminiumfusjonen.

  Publisert 15. okt. 2012 kl. 10.45
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.39
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 225 ord
  Stein Erik Hagen - Foto: Scanpix

  Orkla og Norsk Hydro meldte mandag morgen at de har blitt enige om å slå sammen de respektive virksomhetene innen profiler, byggsystemer og rør, og danne en verdensledende leverandør av aluminiumløsninger.Ifølge TDN Finans pratet styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, med Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg om å få til løsninger mellom selskapene i Davos i vinter.- Prosessen har gått i flere faser og gått over lang tid hvor det har vært ulik intensitet. Brandtzæg og jeg snakket om dette i Davos i vinter om at dette burde vi få til, så ble det fart på det nå de seneste månedene, sier han til nyhetsbyrået.Les også: Analytikere om det nye gigantselskapet- Vi har sett på ulike løsninger og dette vurderet jeg og resten av styret som den beste løsningen for Orkla. Dette kan man jo aldri være sikker på, men slik vi ser det er dette den mest verdiskapende løsningen for Orklas aksjonærer, sier Hagen, som mener det ligger stort verdiskapende potensial for Sapa de neste 3-5 årene.Orkla stiger mandag formiddag 3,78 prosent til 46,92 kroner på Oslo Børs. Aksjen er hittil i år opp 5,08 prosent, mens den de siste tolv månedene har falt 1,84 prosent.Norsk Hydro-aksjen er opp 2,16 prosent til 26,99 kroner, men har hittil i år falt 2,70 prosent. De siste tolv månedene er aksjen ned 4,80 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!