<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hegnar: Skatten er negativ for produktivitet og vekst

Trygve Hegnar uttrykte ingen begeistring over EUs transaksjonsskatt i Økonominyhetene tirsdag.

    Publisert 9. okt. 2012 kl. 16.38
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 232 ord

    Økonominyhetene oppsummerte dagens høydepunkter på Oslo Børs, og det var tekniske analyser av Statoil, Golden Ocean og Gjensidige. Chartene fra sendingen finner du på våre Facebooksider .Trygve Hegnar kommenterte også den avventende situasjonen på de europeiske børsene. Det politiske bildet tirsdag var preget av Angela Merkels besøk i Hellas hvor ilsinte grekere demonstrerer i gatene, samtidig som Tyskland og Frankrike fikk med seg 9 andre land på en transaksjonsskatt på EUs finansministermøte.- Jeg tror dette vil øke kostnadene for bedriftene, de vil investere mindre og ansette færre, slik at dette faktisk kan være negativt for produktivitet og vekst, sa Hegnar. Han så også for seg at dersom 11 EU-land innfører transaksjonsskatt så vil transaksjonene bare skje skattefritt i London i stedet for med en liten avgift i for eksempel Paris.Også den svenske finansministeren Andres Borg gikk hardt ut mot forslaget om finansiell transaksjonsskatt som han mener senker tilveksten i Europa og øker finansieringskostnadene både for stater og selskap. Se opptak av Økonominyhetene på HegnarTV her. Vi benytter flash på våre TV-sider. Flash kan lastes ned her .Har du spørsmål, tilbakemeldinger eller ønsker om tekniske analyser, send de til tvtips@hegnar.noSe også sendingen på TV8 hver dag klokken 17:00 og 21:00.Du kan se økonominyhetene på TV8 Oslo, TV8 Asker & Bærum, TV8 Follo, TV8 Romerike og TV8 Østfold.TV8 sender på Get (kanal 23), Canal Digital (kanal 16, 17, 53 og 54), RiksTV (52 og 53) og på Altibox.