<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina møtte ikke opp til IMF-møte i Japan

Kina kommer til å tape på ikke å sende representanter til årsmøtet til IMF og Verdensbanken i Tokyo, sier IMF-sjef Christine Lagarde.

  Publisert 11. okt. 2012 kl. 10.06
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 151 ord
  Kinesiske flagg ved den Kinesiske mur. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Junge, Heiko

  - Vi har mange viktige saker som skal drøftes, store debatter, viktige seminarer. Jeg mener de taper selv på ikke å være her, sa Lagarde torsdag.Kina ga ingen offisiell begrunnelse for å utebli fra det årlige møtet som i år er i Tokyo, men møtet finner sted mens spenningen mellom Kina og Japan er på topp på grunn av strid om noen små øyer i Øst-Kinahavet.Lagarde ba de to asiatiske stormaktene løse striden raskest mulig fordi de begge er viktige i den globale økonomien.I den situasjonen verdensøkonomien er i, setter mange sin lit til at Kina kan bidra til å få den svake økonomien på fote igjen.Kinas sentralbanksjef Zhou Xiaochuan skulle etter planen holde hovedtalen på møtets siste dag søndag, men sender i stedet visebanksjefen.Og Verdensbanken sier at en statssekretær leder den kinesiske delegasjonen i stedet for finansminister Xe Xuren.Flere kinesiske banker har også uteblitt eller sendt lavere rangerte representanter. (©NTB)