<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Entreprenør refses etter brukollaps

Entreprenørfirmaet Reinertsen får kritikk for manglende kontroll med stillasene som brøt sammen og tok to liv i Trondheim i mai.

  Publisert 26. juni 2013 kl. 14.36
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  Bro under bygging ved IKEA i Trondheim kollapset. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

  I en rapport fra Arbeidstilsynet gis det varsel om pålegg mot entreprenørfirmaet Reinertsen etter ulykken på Rotvollhaugen bru ved Leangen i Trondheim 8. mai i år. Det slås fast at entreprenøren ikke hadde en internkontroll som ivaretok kravet om faglig forsvarlighet når de kontrollerte stillaser og brureis på ulykkesbrua på Rotvoll, melder Adresseavisen som har fått tilgang til rapporten.Ulykken krevde to liv, den ene en tilfeldig bilfører som kom under reisverket til den nye brua som var i ferd med å støpes. Arbeidstilsynet spør om det var noen signaler i forkant av kollapsen slik at en veistengning kunne ha reddet liv.Master Solutions var innleid underentreprenør for Reinertsen for å bygge stillaset som kollapset. Politiet tok 31. mai ut siktelse mot dette firmaet.Arbeidstilsynet på sin side stiller spørsmål om kommunikasjonen mellom hovedentreprenøren og underleverandøren og krever tre tiltak iverksatt for framtidige arbeider: At vei skal stenges under støping, at det innføres tredjepartskontroll og at Reinertsen oppretter en egen enhet for teknisk sikkerhet.