<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forbyr alkohol på lugarene

Rederiet Fjord Line innfører drikkeforbud på lugarene på sine danskebåter. I april døde en 20-åring i arresten på Bergensfjord. Han hadde 4,4 i promille.

  Publisert 28. juni 2013 kl. 07.12
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 183 ord
  Foto: Fjord Line

  Det tragiske dødsfallet, som skyldtes alkoholforgiftning, er grunnen til at de reisende ikke lenger kan drikke på rommet, skriver Bergensavisen.- Forbudet gjelder all drikke, enten den er kjøpt på land eller i taxfree-butikken om bord, sier fergedirektør Ingvald Fardal. De som bryter reglene, vil få drikkevarene beslaglagt.I første omgang gjelder forbudet om bord på Bergensfjord, men også to ferger som settes i drift senere i år, vil bli omfattet.Bakgrunnen er altså at en 20 år gammel mann døde etter at han ble satt i skipsarresten på Bergensfjord natt til 22. april. Dansk politi opplyser til Bergensavisen at mannen hadde en promille på 4,4. På lugaren han delte med vennene han var på tur med, fant mannskapet store mengder brennevin, og Fardal antar at 20-åringen hadde drukket en del av dette før han ble funnet i et av skipets fellesrom.- Han var på ingen måte bevisstløs da han ble satt i arresten sent på natten, og han ble sjekket gjennom en luke hver halvtime, forklarer Fardal. Han uttrykker medfølelse med den unge mannens familie og sier saken har vært en belastning for mannskapet. (©NTB)