<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tap for svenskekongen - tross EU-tilskudd

Kong Carl XVI Gustaf av Sverige sitt selskap Bensor AB gikk på en smell i 2012, melder dn.se.

  Publisert 29. juni 2013 kl. 10.51
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 92 ord
  Kong Carl Gustaf av Sverige. Foto: Scanpix

  Carl Gustafs selskap tapte nesten 4 millioner svenske kroner i 2012.Den svenske nettavisen dn.se skriver at det først og fremst er Stenhammar godsförvaltning som tynger de royale regnskapsbøkene. Til tross for at disse landbruksprosjektene fikk 2,5 millioner kroner i EU-støtte endte resultatet på minus 2,25 milioner.Men Carl Gustaf har fortsatt til salt i maten. Egenkapitalen i Bensor er på over 45 millioner og svenskekongens formue anslås til å være på over 300 millioner kroner.Kongebarna gjør det bedre. Gjennom forvaltningsselskapet sitt, Gluonen AB, satt de igjen med en gevinst på 470.000 svenske kroner.