<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Telenor-ryktene svirrer - svir av tre milliarder?

Telenors gigantinvestering i nesten mobilfrie Myanmar kan fort bli veldig dyr, mener analytikere.

  Publisert 28. juni 2013 kl. 06.52
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 207 ord
  Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix

  - Vi frykter at dette vil koste langt mer enn det smaker, sier analytiker Harald Øyen i SEB Enskilda til Dagens Næringsliv.Øyen bygger skepsisen sin på at verdiskapningspotensialet i dette markedet ligger opp mot forventet investeringsnivå. Da blir regnestykket rødt i deres regneark, sier Øyen, som stiller spørsmål ved Telenors vekstambisjoner.- Vekst er absolutt bra, men det relevante spørsmålet er til hvilken pris og med hvilken risiko, sier han.Carnegie-analytiker Espen Torgersen synes ikke det er enkelt å anslå hvor mye den norske telegiganten må investere i landet, som var styrt av et brutalt militærregime fra 1962 til 2010.- Men det har vært rykter i markedet som har pekt på både én, to og tre milliarder i kostnader ved å sette opp en operasjon i Myanmar, sier han.Torgersen sier Telenor har god kjennskap til regionen og markedsparametere og kaller dette en «typisk Telenor-investering».- Som Telenors erfaringer i India viste, er risikoen ved dette betydelig, og som erfaringene fra Pakistan viste, kan kostnadene ved å bygge nettet bli høyere enn antatt. Jeg tror Telenor har lært, men nye feil kan gjøres. Risikoen er betydelig.Telenor ble torsdag tildelt én av to nasjonale telekomlisenser i Myanmar, men fortsatt gjenstår forhandlinger og flere hindre før Telenors mobilnett er oppe og går. (©NTB)