<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan få kjempebot etter å ha fjernet blomst

Blomsten dragehode er fredet. Vegvesenet anklages nå for å ha kantslått et felt med den sjeldne blomsten, som har status som prioritert art etter naturmangfoldloven.

  Publisert 29. juli 2013 kl. 11.57
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 100 ord
  Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

  Tidligere i sommer fikk Jernbaneverket en millionbot for å ha sprøytet et område med dragehode langs Dovrebanen.Denne gangen er det Vegvesenet som er den angivelige synderen. Fylkesmannen i Hedmark har bedt etaten om en nærmere redegjørelse etter at et felt med dragehode i Ringsaker ble meiet ned i kantslått i slutten av juni.- Vi avventer redegjørelsen fra Vegvesenet før vi vurderer en eventuell anmeldelse, sier seniorrådgiver Hans Chr. Gjerlaug i fylkesmannens miljøvernavdeling til NTB.- Dragehode er en prioritert art som det er forbudt å skade eller ødelegge. Millionboten til Jernbaneverket viser at ødeleggelse av prioriterte arter tas alvorlig, sier Gjerlaug.