<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Professor-duo tjente over 100 millioner

Charles Stabell og Richard Sinding-Larsen har tjent over 100 millioner kroner på salg av selskap til amerikansk kjempe.

  Publisert 29. juli 2013 kl. 11.01
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 126 ord
  Professorene Charles Stabell (ytterst til venstre) og Richard Sinding-Larsen (grå dress). Her med resten av styret i Geoknowledge, f.v. Per Audun Hole, Silvija Seres, Erik Langaker og Sverre Munck. Foto: Knowledge

  Professorene Charles Stabell (69) og Richard Sinding-Larsen (71) har tjent 111 millioner på salget av IT-selskapet Geoknowledge til den amerikanske oljeservicegiganten Schlumberger, skriver Finansavisen i dag.Selskapet ble priset til over en kvart milliard kroner da det ble solgt ut av landet.Stabell stiftet selskapet i Trondheim sammen med professor Richard Sinding-Larsen (71) ved NTNU for 28 år siden.Basert på teknologi utviklet ved universitetet klarte selskapet å finne seg en lukrativ nisje innen programvareløsninger for oljeindustrien, skriver avisen.Rett før jul i fjor ble Geoknowledge solgt til oljeservicegiganten Schlumberger, men Sinding-Larsen ønsker ikke å bekrefte prisen.- At de ønsket å kjøpe selskapet, betyr jo at de så at her var det en kommersielt gunstig transaksjon for dem, sier Sinding-Larsen til Finansavisen.Les også: Nå kan de innkassere én milliard kroner