<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carlsberg vil sparke 130 ansatte

Det danske bryggerikonsernet Carlsberg ber arbeidsretten om tillatelse til å sparke 130 tapperiassistenter.

  Publisert 22. aug. 2013 kl. 10.19
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 90 ord
  Foto: AP

  Assistentene er inne i sin andre uke med streik.Tillitsvalgte Lars Schultz opplyste torsdag at han er pålagt av arbeidsretten å gi de streikende beskjed om at de risikerer å bli sparket. Tapperiassistentene tolket dette som en trussel, stemte for å fortsette streiken og gikk hjem, sa Schultz.Carlsberg kunngjorde tidligere i uken at konsernets nettofortjeneste i andre kvartal i år falt med 40 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, og endte på 2,1 milliarder danske kroner. Fortjenesten ble spesielt høy i 2012 fordi ølsalget gikk strykende under fotball-EM. (©NTB)