<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets: - Norsk medvind løyer

Det er snakk om en myk landing heller enn en bråstopp, mener DNB Markets

  Publisert 21. aug. 2013 kl. 10.30
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 178 ord
  Flammer fra avbrenningstårnet for gass på en oljeplattform. Foto: Scanpix Eeg, Jon

  Etter et friskt fjorår har DNB Markets i år sett et taktskifte i norsk økonomi. Sysselsettingen har stagnert, og boligmarkedet er mindre hett."Vi tror dette er innledningen på en mer moderat vekstfase for norsk økonomi", skriver DNB MarketsDet slås fast at næringslivet i mindre grad vil kunne lene seg på impulser fra olje- og boligmarkedet fremover."Lavere økonomisk vekst vil føre til at flere blir arbeidsledige, og til at reallønnsveksten avtar videre. Siden avstanden til inflasjonsmålet nylig krympet, vil Norges Bank trolig skrinlegge planen om snarlig rentekutt. Renteoppgangen kan likevel komme senere og gå saktere enn sentralbanken så for seg i juni", skriver meglerhuset.Fastlandsøkonomien har sakket på farten, og vil ifølge DNB Markets trolig vokse med 2,0 prosent i år, ned fra 3,5 prosent i 2012.Det er snakk om en myk landing heller enn en bråstopp, mener meglerhuset.Her finner du hele rapportenOljeanalytiker i DNB Markets, Torbjørn Kjus, er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV onsdag kl 15:30. Han forventer billigere olje i de kommende årene. Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV torsdag kl 15:30.