<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rigget for oppgang med rekordlav kontraktdekning

Golden Ocean har rekordlav kontraktsdekning i 2014 og 2015. Billung mener dagens rater er for lave.

  Publisert 23. aug. 2013 kl. 14.40
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 236 ord
  Herman Billung. Foto: Finansavisen

  Økonominyhetene hadde besøk av adm. dir. Herman Billung i Golden Ocean som meldte om et resultat før og etter skatt på 43,5 millioner dollar i 2. kvartal 2013, mot 6,4 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 35 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,10 dollar, mot 0,01 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,08 dollar per aksje. Golden Ocean foreslår å betale 1 cent i utbytte.- Utbyttet er et signal om at vi forventer bedring, sa Billung. Skjønt driften i selskapet hadde ikke endret seg så veldig mye fra første til andre kvartal. 30 millioner dollar på inntektssiden stammet fra en terminert kontrakt.Billung har benyttet det elendige tørrlastmarkedet til å kjøpe flere skip, og forteller at verdiene har gått opp nesten 10 prosent både i nybygg og i annenhåndsmarkedet.- Mange vil nok ønske å kjøpe brukt når de ser at ratene er såpass greie som de er, sa Billung. Men Billung synes åpenbart ikke ratene gode nok - Golden Ocean seiler inn i 2014 og 2015 med rekordlav kontraktsdekning. Dersom befrakterne kontakter rederiet idag for å få sikret kontrakter for 2014 på gjeldende rater, er svaret fra Billung nei. Det var også tekniske analyser, en oppdatering på lakseprisen og kommentarer til hovedsakene på Oslo Børs. Chartene til dagens analyser av Golden Ocean, Cermaq, Aker Solutions og Statoil, finner du på våre Facebook-sider.