<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flystreik kan ramme norske avganger

Franske flygeledere varsler streik torsdag. Norwegian og SAS vil fly som normalt og håper på å unngå vesentlige forsinkelser.

  Publisert 9. okt. 2013 kl. 23.13
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 165 ord
  RYGGE 20130411.Fly fra Ryanair på Moss lufthavn Rygge.Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Christensen, Marte

  Streiken vil ramme flytrafikken hardest i Sør-Frankrike, men vil trolig berøre flytrafikken over hele Frankrike, melder The Guardian.Ryanair sier til avisen at de har fått vite at torsdagens streik vil vare fra klokken 6 til klokken 20, og at alle flyselskaper som flyr til og fra Frankrike er blitt pålagt å redusere sine avganger med 30 prosent. Flyselskapet avlyser selv mer enn 60 avganger og sier at passasjerene må regne med forsinkelser.- Vi er klar over at det er varslet streik, men vi planlegger å fly som normalt. Det er for tidlig å si om det blir noen forsinkelser, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.Ifølge SAS vil den varslede streiken trolig berøre selskapet i mindre grad.- Fly som skal over Frankrike, kan for eksempel rutes om, sier pressekontakt Tormod Sandstø i SAS til NTB.Både SAS og Norwegian har flere direkteruter fra Norge til Frankrike.- Selvfølgelig kan det bli noen forsinkelser og følgeforsinkelser, men vi vil forsøke å fly som normalt, sier Sandstø. (©NTB)