<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konkursslått bilselger saksøker Koenigsegg

Den konkursslåtte bilselgeren Geir Bråthen krever nå en havarert sportsbil tilbakelevert fra Koenigsegg Norge.

  Publisert 9. okt. 2013 kl. 07.24
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.00
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 180 ord
  Koenigsegg CCXR Edition. Dag Høili var med på prosjektet. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

  Den konkursslåtte bilselgeren Geir Bråthen fra Drammen solgte på toppen luksusbiler for 180 millioner kroner gjennom sitt selskap Auto-Forum, skriver DN.Et tredvetalls kjendiser var blant kundene som lot seg friste, før selskapet ble slått konkurs og boet fikk krav for millioner av kroner rettet mot seg.Nå krever imidlertid Bråthen at Koenigsegg Norge leverer tilbake en supersportsbil gjennom en midlertidig forføyning som ble behandlet i Fredrikstad tingrett tirsdag.Koenigsegg mener på sin side at kravet er rettet mot feil part, og at bilen tilhører investor Dag Høili. Det fremholdes også av Høilis advokat at han er eieren, skriver DN.Sakens kjerne er en byttehandel som ble gjort mellom Bråthen og Høili, der Høili fikk en luksusbåt mot én million kroner kontant, to ferrarier og en halv Koenigsegg - en avtale som Høili senere opphevet .Etter at Koenigseggen havarerte i Frankrike ble den sendt til Koenigsegg i Sverige, som aldri leverte den tilbake til Bråthen fordi den står registrert på Høilis selskap Limited Supercars and Yacht AS.Koenigsegg Norge har blitt varslet om søksmål fra både Bråthen og Høili ved utlevering av bilen til motparten.