<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny passasjerrekord på Oslo lufthavn

Det ble satt ny passasjerrekord for én dag på Oslo lufthavn torsdag 27. september.

  Publisert 10. okt. 2013 kl. 09.32
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 201 ord
  Gardermoen avgangshallen: Foto: Gardermoen webkamera

  Det ble satt ny passasjerrekord for én dag på Oslo lufthavn torsdag 27. september, da 88.046 passasjerer reiste til og fra flyplassen.- Denne dagen markerte starten på høstferien for mange. At vi har håndtert over 88.000 passasjerer på én dag, viser at vi har et velfungerende apparat i sving, sier administrerende direktør Nic. Nilsen på Oslo lufthavn.I alt 2.124.305 passasjerer reiste over OSL i løpet av måneden, en økning på 4,2 prosent sammenlignet med september 2012. Antall flybevegelser økte med 3,1 prosent. Så langt i år har Oslo lufthavn hatt en økning på 4 prosent i forhold til samme periode i 2012.Veksten var størst på utenlandsruter, som økte med 5,1 prosent sammenlignet med i fjor. Innenlands var det 3 prosent flere reisende, mens det har vært en betydelig reduksjon i chartertrafikken med en nedgang på 12,1 prosent sammenlignet med 2012.- Bra vær i østlandsområdet både i sommer og i høst har nok hatt sitt å si for nedgangen i chartertrafikken. Samtidig var det én mindre lørdag i september i år kontra i fjor, og historisk sett har vi flest charterflyginger på lørdager, forklarer Nilsen.Blant de største rutene med sterkest vekst ligger Oslo-London på topp med 10 prosent økning i september. (©NTB)