<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette klager vi mest på

Forbrukerrådet registrerte mer 96.000 klager i 2013. Hver niende henvendelse gjaldt bilhandel, etterfulgt av gjengangere som husleie, salg av brukt bolig og håndverkertjenester.

  Publisert 18. feb. 2014 kl. 14.08
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 118 ord
  Forbrukerrådet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.

  Også mobiltelefoner, klær, sko, møbler, hvitevarer og byggemateriell er gjengangere på klagelista til Forbrukerrådet. Samlekategoriene «diverse om tjenester» og «diverse om varer» havner også høyt opp.Over 11 prosent av henvendelsene gjaldt handel med bil, som også var mest påklagd de tre foregående årene.Generelt er det telemarkingene som klager mest, 18 klager per 1.000 innbyggere. Det er dobbelt så mange henvendelser som innbyggerne i Nord-Trøndelag, som har 9 klager per 1.000 innbyggere.På kommunenivå er det kun én kommune i Norge som ikke har levert inn klage i 2013, og det er Utsira i Rogaland, Norges minste kommune. Klagefantkommune nummer én er Skien i Telemark med 26 henvendelser per 1.000 innbyggere, tett fulgt av Hasvik i Finnmark med 24. (©NTB)