<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- En helt fantastisk pris

Analytiker Stefan Nelson i SEB mener ICA får en fantastisk pris for den norske virksomheten.

    Publisert 7. okt. 2014 kl. 06.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord

    Mandag ble det kjent at dagligvarekjeden Coop kjøper ICAs norske virksomhet for 2,5 milliarder kroner på gjeldfri basis.- En helt fantastisk pris, sier analytiker Stefan Nelson i SEB i Sverige om prisen.Nelson sier til DN at aksjonærene burde blitt fornøyd om Ica hadde klart å kvitte seg med den norske virksomheten uten å pådra seg kostnader, altså kommet ut i null.På spørsmål om prisen kan forsvares sett fra Coops ståsted, svarer han:– Det er åpenbart synergier på innkjøp og logistikk. Men Coop har betalt mye for noe som har høy risiko og som ikke er så lett å snu. Når Ica har fått en fantastisk pris, er det jo lett å si at Coop har betalt mer enn det burde gjort. Men samtidig så ser nok Coop et potensial som ikke er så lett å se fra utsiden.