<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge på inntektstoppen i OECD

Norge har det høyeste inntektsnivået av samtlige OECD-land, ifølge en ny rapport.

    Publisert 5. okt. 2014 kl. 19.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 76 ord

    Medianinntekten til norske husholdninger er om lag 9 prosent høyere enn i USA og 14 prosent høyere enn i Canada, skriver DinSide og henviser til en artikkel fra Statistisk sentralbyrå. Tallene er korrigert for ulikheter i valutakurser og prisnivå mellom landene.Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) består av 34 land.Det går også fram av statistikken at det er små regionale inntektsforskjeller i Norge, mens forskjellene i land som Australia, Spania og Italia er vesentlig større. (©NTB)