<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stordalen-sjef: - Det blir full fight

Scandic-sjef Frank Fiskers og Nordic Choice-sjef Torgeir Silseth forbereder seg på tidenes kamp om norske hotellgjester.

    Publisert 8. okt. 2014 kl. 07.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 215 ord
    Petter Stordalen - Foto: Finansavisen

    - Det blir full fight overalt, sier Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalens hotellkonsern som var Norges største hotellkonsern inntil Scandic kjøpte Rica i vår.Og begge har åpnet – og skal åpne – en rekke nye hoteller.Fra 2013 til 2016 øker antall hotellrom i Tromsø med 42 prosent, i Stavanger med 33 prosent og i Bergen med 17 prosent. Det er i all hovedsak nettopp Scandic og Nordic Choice som står bak kapasitetsøkningen, ifølge avisen.Ifølge DN har har Stavanger de siste årene ligget suverent på topp i Norge i gjennomsnittspris per rom (1126 kroner ifjor) og inntekt fordelt på alle rom (såkalt revpar) på 724 kroner. Til sammenligning er gjennomsnittsprisen i Oslo 956 kroner og revpar 620 kroner.– Stavanger er i en særstilling med så mange nye hotellrom. Men likevel vil neppe revpar gå under Oslo. Så vi kan vel heller si at Stavanger i noen år har vært i en særstilling på grunn av oljevirksomheten. Det er vel ingen andre land i Europa der du har en by i distriktene med betydelig høyere revpar enn i hovedstaden, spør Torgeir Silseth.– Nei, det svært uvanlig, svarer Frank Fiskers til avisen.– Og ja, det blir en skikkelig fight der, legger han til.– Stavanger vil trolig få en periode med temporær ubalanse, sier Silseth.