<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ikke smart å vente for lenge med juleposten

Hvis du vil være sikker på at julebrev, kort og pakker kommer fram til mottakere i Norge innen julaften, bør du merke deg datoen 16. desember.

    Publisert 23. nov. 2014 kl. 10.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 211 ord
    Foto: Morten Holm / Scanpix.

    Ikke så rent få velger å vente med julehandelen til siste mulighet, men om du har pakker som skal sendes med Posten, er ikke dette noen god strategi. Posten anbefaler nemlig at juleposten sendes innen 16. desember dersom forsendelsene skal innenlands.Informasjonsdirektør Tina Mari Flem i Posten forsikrer at de er godt forberedt på den travle juletiden.– Vi har masse erfaring med å håndtere store mengder julepost, har mannskaper på plass og innstillingen på topp, så vi gleder oss til jul, sier hun til NTB.Skal du glede familie og venner i utlandet, har du litt dårligere tid. Her er fristene selvsagt tidligere enn for innenlandsforsendelser.For USA og Canada er fristen for å sende brev, julekort og småpakker på opptil 2 kilo den 12. desember. Samme dato gjelder for Kina og Sør-Afrika. Skal pakkene imidlertid på langtur til Australia, er fristen satt en uke tidligere.For pakker til Sverige, Danmark, Finland eller Island er fristen den samme som for innenlandsforsendelser, altså 16. desember.Som tidligere år forsikrer imidlertid Posten at de gjør alt de kan for at også juleposten som ikke er sendt innen fristen, skal komme fram.– Vi drar ikke fra jobb før siste pakke er ute, og slik er det også i jula, sier Flem.Alle de forskjellige pakkefristene er oppgitt på www.posten.no. (©NTB)