<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi kan lære noe av kineserne

Kineserne kopierer andres suksess. Her har vi noe å lære, mener forsker.

    Publisert 19. nov. 2014 kl. 08.21
    Oppdatert 19. nov. 2014 klokken 08.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord

    Mens kinesere er mer enn villige til å følge andres oppskrift på suksess, er engelskmenn mye mer opptatt av å finne ut av ting på egenhånd. De vil prøve og feile, og heller risikere å ta feil en del ganger underveis, skriver forskning.no.Nettstedet viser til fersk internasjonal studie, som viser at europeere fungerer dårligere enn kineserne i en del situasjoner fordi vi ikke gjør bruk av informasjonen som finnes.– Kinesere er veldig gode til å ta etter hverandre, og både mote, teknologi og utdanning er preget av det, sier Jan Ketil Arnulf, førsteamanuensis i psykologi ved Handelshøyskolen BI, ifølge forskning.no.Arnulf har lest den nye studien, bor i Kina og kjenner begge kulturer.– De kaller det «å låne og lære». Utlendinger opplever ofte dette som kopiering og juksing, men det stikker dypere enn som så. Det er faktisk veldig dumt av utlendinger ikke å ta dette mer på alvor, sier han.Men Arnulf ser ifølge nettstedet også farene ved den kinesiske strategien.– Den kan føre til at alle bare kopierer en tidlig løsning, mens ingen tar skrittet videre mot en bedre utvikling, sier han.