<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan kreve 210 millioner av Platou

Helge Eide Knudsens rederi Spar Shipping i Bergen har varslet et mulig erstatningskrav mot meglerhuset RS Platou på 30 millioner dollar, nesten 210 millioner kroner. Platou avviser kravet.

  Publisert 3. des. 2014 kl. 09.06
  Oppdatert 3. des. 2014 klokken 09.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 162 ord
  Foto: Finansavisen

  Milliardæren og kjøpmannen Helge Eide Knudsen mener RS Platou ikke gjorde jobben sin da det meglet langsiktige fraktkontrakter for tre av hans tørrlastskip med kinesiske Grand China, skriver DN.Tvisten fremgår ifølge avisen av et informasjonsmemorandum som er utarbeidet i forbindelse med det britiske meglerhuset Clarksons oppkjøp av Platou for tre milliarder kroner. Platou var i en årrekke Spars meglerforbindelse og deltok både ved inngåelse av nybyggingskontrakter og avtaler med befraktere om leie av Eide Knudsen-rederiet Spar Shippings bulkcarriere.«Det er riktig at det er sendt varsel, som er tuftet på de gjeldende juridiske tidsfrister (...) og det input man har mottatt i sakens gang. Dette for å kunne opprettholde den juridiske posisjon. Utover det har vi ingen kommentar», skriver Spar Shippings administrerende direktør Jarle Ellefsen i en e-post, ifølge DN.Platou har ifølge avisen avvist at det har noe ansvar og mener det ikke er grunnlag for et søksmål. Administrerende partner Peter M. Anker i Platou ønsket ikke å gi noen kommentarer til DN.