<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Citycon sluker Sektor Gruppen for 12 mrd kroner

Citycon forsterker sin posisjon på eie og drift av kjøpesentre i Norden og i Europa.

  Publisert 25. mai 2015 kl. 15.28
  Oppdatert 26. mai 2015 klokken 08.00
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 463 ord
  Eirik Thrygg, Sektor Eiendomsutvikling. Foto: nyebilder.no/Thomas Bjørnflaten

  Citycon kjøper Sektor Gruppen, Norges nest største eier og drifter av kjøpesentre, fremgår det av en pressemelding.Sektor Gruppen, dmed Petter Stordalen som styreleder, har 34 kjøpesentre i Norge og eies av milliardærene i Johannson-familien, Varner-familien og Petter Stordalen.Citycon forsterker med det sin posisjon som det største børsnoterte selskapet med fokus på eie og drift av kjøpesentre i Norden og den tredje største operatøren i Europa, heter det videre.Oppkjøpet på 1,5 milliarder euro, tilsvarende over 12 milliarder kroner, gir Citycon eksponering over hele Norden, og øker selskapets brutto eiendelens verdi (GAV) med nesten 50 prosent, fra 3,4 milliarder euro til 4,9 milliarder euro, tilsvarende over 41 milliarder kroner. Før oppkjøpet hadde Citycon steget knapt 5 prosent på børsen i Helsinki i år. De siste 12 månedene er oppgang på 2,2 prosent.200 millioner besøkendeEtter transaksjonen eier Citycon 55 kjøpesentrene i Norden og Estland, og det totale antallet besøkende øker fra 150 millioner til over 200 millioner.- Vi gleder oss over dette oppkjøpet som gjør at vi nå finnes i hele Norden. Transaksjonen er et viktig steg mot vårt mål om å være det mest kjente merkenavnet blant nordiske og baltiske kjøpesentre. Strategisk passer Sektor Gruppen perfekt for oss. Sektor er en organisasjon av høy kvalitet med en imponerende merittliste, verdifulle eiendeler og en erfaren ledelse, sier adm. dir. Marcel Kokkeel i Citycon.- Vi er storfornøyd med å få en eier som har mye erfaring med eiendomsforvaltning innen detaljhandel, samt en langsiktig visjon og investeringshorisont. Å integrere Citycons brede erfaring, finansielle styrke og sterke ledelse med vår, vil gi optimale vilkår for videre vekst og utvikling. Samtidig vil det også skape stordriftsfordeler og synergier, sier adm. dir. Eirik Thrygg i Sektor Gruppen i pressmeldingen.Sektors portefølje består av 34 kjøpesentre totalt, hvorav 20 er fullt eller majoritetseid, 4 er minoritetseid, 2 er leid og 8 kjøpesentre er forvaltet av Sektor.Majoriteten av kjøpesentrene, nær 80 prosent ligger i de fire viktigste økonomiske sentrene i Norge – Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger-områdene.60 millioner i Sektor Årlig besøker mer enn 60 millioner mennesker Sektors kjøpesentre. Sektors største leietakere er Norges største dagligvarekonsern NorgesGruppen og tekstilkonsernet Varner Gruppen, som inkluderer merker som Dressman, Bik Bok og Cubus. Sektors portefølje har en beleggsprosent på 97 prosent, fremgår det av pressemeldingen.Prisen på 1,5 millioner euro reflekterer en netto yield på 5,2 prosent. Transaksjonen forventes å være innvannende på driftsresultatet i 2016. Citycon vil finansiere oppkjøpet gjennom en fortrinnsrettsemisjon på ca. 600 millioner euro for de eksisterende aksjonærene i Citycon.- Våre to største aksjonærer, Gazit-Globe og Canada Pension Plan Investment Board, støtter transaksjonen og har akseptert å ta sin forholdsmessige andel av emisjonen. Vårt mål er å opprettholde en sterk økonomisk profil med konservativ belåning på 40-45 prosent Loan to Value (LTV), legger Marcel Kokkeel til.Se webcast fra presentasjonen av oppkjøpet tirsdag 26. mai kl. 10:30