<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple satte nettopp ny verdensrekord

Apple er det selskapet som har generert det største årlige resultatet gjennom verdenshistorien.

  Publisert 28. okt. 2015 kl. 11.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 195 ord
  Apple CEO Tim Cook. AP Photo/Jeff Chiu

  I 2008 satte Exxon Mobil ny verdensrekord. Etterfulgt en periode med rekordhøye oljepriser produserte selskapet et årlig resultat på 45 milliarder dollar.Rekorden har holdt lenge, men i natt kunne Tim Cook vise hva markedene ventet – at Apple har tatt førsteplassen også i denne rangeringen.Ifølge Cook kom nemlig Apples resultat inn på gigantiske 53,4 milliarder dollar.En ganske betydelig bidragsyter til dette resultatet var salget av deres siste utgave smarttelefoner – iPhone 6S og iPhone 6S Plus.Se under for oversikt over veksten selskapet har opplevd de siste årene:

  Highcharts.com
  Dollaren tynger her

   Tim Cook advarte samtidig at veksten selskapet har opplevd vil falle betydelig i den viktige julehandelsperioden.Samtidig fortalte han at salget av deres iPad falt til det laveste nivået siden 2011.Selskapet venter at salget i det nåværende kvartalet vil ligge på mellom 75,5-77,5 milliarder dollar – hvilket representerer en oppgang på kun 1 prosent sammenlignet med samme periode året for. En sterkere dollar får deler av skylden.I forrige kvartal solgte Apple hele 48 millioner iPhones – hvilket representerer en oppgang på hele 22 prosent sammenlignet med samme periode året for.Dette tallet inkluderer 2 dagers salg av den nye smarttelefonen.For mer informasjon om selskapets kvartalsresultat se .