<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette kan sette stopp for et jule-rally

Den betydelige oppgangen i oktober vil trolig kunne sette en stopper for en ytterligere aksjeoppgang i førjulstider.

    Publisert 28. okt. 2015 kl. 10.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 160 ord
    New York Stock Exchange pyntet til jul - Foto: CC (Joseph Hoetzl)

    En heftig innhenting blant aksjemarkedene i oktober vil trolig redusere muligheter for et jule-rally på slutten av året, skriver MarketWatch.S&P 500-indeksen har steget hele 8,1 prosent den siste måneden og ifølge en aksjestrateg i S&P Capital IQ viser empirisk forskning at en slik oppgang vil legge en demper på videre oppgang senere på året.I en kommentar med navnet ”Stealing from Santa” viser strategen til at årets oppgang i oktober er rundt 8 ganger så stor som den gjennomsnittlige oppgangen sett over en periode siden 1945.Med utgangspunkt i de årene hvor aksjemarkedene steg i oktober, dalte aksjemarkedene i gjennomsnitt 2 prosent i de siste 2 månedene i året.Samtidig ble nedgangen i løpet av de siste 2 månedene forsterket dersom oppgangen var tilsvarende større i oktober.Den svakeste 2-måneders perioden siden 1945 kom etter en oktober måned med 7 prosent oppgang.Markedene kan med andre ord stå foran en ganske solid nedtur i november og desember tatt i betraktning den sterke oppgangen i oktober.