<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kinas rikeste mann fordoblet formuen på ett år

Kinas rikeste mann har sett formuen vokse med nesten 17 milliarder dollar de siste 12 månedene, skriver Forbes Magazine mandag.

    Publisert 26. okt. 2015 kl. 12.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord
    Wang Jianlin, chairman of Dalian Wanda Group, gestures as he speaks ahead of a signing ceremony in Beijing in this January 21, 2015 file photo. To match Special Report CHINA-FILM/ REUTERS/Jason Lee/Files

    Wang Jianlin er grunnlegger av Wanda Group, et storkonsern som driver med både eiendomsmegling og underholdning. Ifølge kunngjøringen av listen over Kinas rikeste i 2015 har Jianlin sett formuen skyte i været fra 13,2 milliarder dollar til 30 milliarder dollar det siste året. Summen, som overstiger bruttonasjonalinntekten på Island, har vokst på tross av dårlige tider i verdens nest største økonomi, mye grunnet emisjon i to av Jianlins datterselskaper. Milliardæren uttale til Forbes at markedskrefter og kreative muligheter er avgjørende for å bygge opp store forretninger i Kina, og understreker at dette er viktigere enn et stort personlig nettverk.– Det er fint å ha penger. Majoriteten av dem som har penger, spesielt kjemperike mennesker, er gode mennesker, sa han i en kort opptreden under offentliggjøringen av listen.Beregninger av Jianlins gjennomsnittlige inntekt det siste året viste at han tjente mer enn 200.000 dollar under de 7 minuttene han oppholdt seg på scenen. (©NTB)