<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordtall for MøllerGruppen før «Diesel Gate»

MøllerGruppen har tjent over 800 millioner kroner på åtte måneder.

    Publisert 28. okt. 2015 kl. 12.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 134 ord
    Konsernsjef Pål Syversen i Møller Gruppen. Foto: HegnarOnline

    MøllerGruppen-konsernet fikk et resultat før skatt pr 2. tertial 2015 på 816 millioner kroner, mot 538 millioner kroner pr 2. tertial i 2014. Resultatet inneholder en salgsgevinst på 55 millioner kroner. Korrigert for dette ble resultat før skatt på 761 millioner kroner, som er det klart beste resultatet pr 2. tertial for konsernet noensinne, fremgår det av en børsmelding.Konsernets driftsinntekter endte på 15,8 milliarder kroner, mot 13,5 milliarder kroner året før. Det er særlig Norge som står for den kraftige omsetningsveksten.Det sterke resultatet begrunnes blant annet med det høye salgsvolumet på nye biler i Norge og Sverige.MøllerGruppen importerer og forhandler VW, Audi og Skoda.Det gjenstår å se hvordan salgs- og resultatutviklingen blir i kjølvannet av dieselskandalen. I første omgang blir det fabrikken som må punge ut for oppgraderingen av nærmere 150.000 biler i Norge.