<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

2015 ble blant tidenes dyreste uværsår

Forsikringsselskapene betalte ut nesten 1,5 milliarder kroner etter naturskader i 2015. Kun tre ganger tidligere har uvær gjort større skade.

    Publisert 4. jan. 2016 kl. 12.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 86 ord
    Scanpix

    Det viser en gjennomgang som Gjensidige Forsikring har gjort.I løpet av året rammet de fire ekstremværene Nina, Ole, Petra, Roar og Synne landet. Totalt forårsaket de cirka 20.000 skademeldinger og forsikringsutbetalinger for i overkant av 1,5 milliarder kroner.– Også 2011 og 2013 var år med mye skader. Tre av de fem dyreste uværsårene har faktisk inntruffet de siste fem årene. Dette understreker at det er behov for tiltak for å styrke samfunnets evne til å tåle villere vær, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. (©NTB)