<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

3.770 døde på vei over Middelhavet

Over 3.770 flyktninger og migranter døde i fjor under forsøk på å krysse Middelhavet og ta seg til Europa

    Publisert 1. jan. 2016 kl. 08.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 193 ord
    Syrian refugees call for help and empty water from their flooding raft as they approach the Greek island of Lesbos October 20, 2015.Thousands of refugees - mostly fleeing war-torn Syria, Afghanistan and Iraq - attempt daily to cross the Aegean Sea from nearby Turkey, a short trip but a perilous one in the inflatable boats the migrants use, often in rough seas.Almost 400,000 people have arrived in Greece this year, according to the U.N. refugee agency UNHCR, overwhelming the cash-strapped nation's ability to cope. REUTERS/Yannis Behrakis TPX IMAGES OF THE DAY

    – I løpet av året har vi blitt minnet på at mange av reisene til Europa ikke har skjedd frivillig. Tragisk nok har vi sett at mange ikke har hatt andre muligheter enn å forlate sine kjære hjemland, og deretter forsvinne under ferden over havet, i ørkener eller stengt inne i lastebiler som de trodde ville frakte dem til et tryggere og bedre liv, sier IOM-leder William Lacy Swing.I 2014 anslås det at 3.270 mennesker døde på vei over Middelhavet, viser tall fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Det er det dødeligst som IOM har registrert til nåEn av hovedutfordringene de neste årene for det internasjonale samfunnet blir å arbeide målrettet for å endre det negative bildet av migranter til et bilde som er mer historisk korrekt, det vil si at migrasjon i all hovedsak er positivt, mener Swing.– Dette kan vi gjøre ved å foreta grep som kan hjelpe myndighetene og det sivile samfunn med å håndtere mangfoldet. Det krever at man takler flere selvmotsigelser som berører nasjonalstatenes suverenitet og migrantenes håp, og at man beskytter nasjonal sikkerhet på den ene siden og menneskelig sikkerhet på den andre, sier Swing. (©NTB)