<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisfall et sjokk for norsk økonomi

Svak vekst i internasjonal økonomi, klimakrisen og eldrebølgen setter norsk evne til omstilling på store prøver, mener statsminister Erna Solberg (H).

    Publisert 7. jan. 2016 kl. 10.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 149 ord

    – Midt oppe i alt dette opplever Norge et sjokk som påvirker næringsstrukturen ytterligere. Det kraftige oljeprisfallet var ikke noe vi kunne forutse, sa statsministeren i sitt innlegg under NHOs årskonferanse i Oslo torsdag.En times tid før hun gikk på talerstolen åpnet Oslo Børs med et fall på over 3 prosent. Samtidig falt oljeprisen til under 33 dollar fatet. At husholdningene gleder seg over et lavt rentenivå, er ingen god nyhet, mener Solberg.– Lave renter er et dårlig tegn, et tegn på mangel på gode prosjekter og på at økonomiene trenger medisinering, sier statsministeren, som likevel er optimistisk med tanke på utviklingen i norsk næringsliv.– Jeg sier ikke det for å bagatellisere endringene vi står overfor. Jeg sier det for å påpeke at norske virksomheter er vant til denne type omstilling, framholder hun.Solberg sier politikerne må legge forholdene til rette for næringsutvikling, samtidig som flere inkluderes i arbeidslivet. (©NTB)