<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Opptur for norsk industri

Industriproduksjonen økte fra oktober til november 2015.

  Publisert 8. jan. 2016 kl. 10.09
  Oppdatert 8. jan. 2016 klokken 10.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 94 ord
  Foto: AP

  Sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå viser at industriproduksjonen fra oktober til november 2015 hadde en oppgang på 1,0 prosent. Oppgangen kommer blant annet fra næringene næringsmiddelindustrien, gummi, plast og mineralsk industri, og ikke-jernholdige metaller. Samtidig var det også en økning i maskinindustrien.På den andre siden var det en forholdsvis kraftig nedgang i maskinreparasjon og -installasjon, fremgår det av meldingen fra SSB.Produksjonen i norsk industri falt med 1,3 prosent i perioden september–november 2015 sammenlignet med tremånedersperioden før, viser sesongjusterte tall.  Nok ein gong er det llav produksjon innenfor olje- og gassrelatert industri som forklarer nedgangen.