<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forretningsmann mistenkt for underslag av 75 millioner

En forretningsmann som har arbeidet for selskaper tilknyttet Smiths Venner er pågrepet og varetektsfengslet i Nederland, mistenkt for underslag av rundt åtte millioner euro, tilsvarende 75 millioner kroner.

Publisert 21. mars 2016 kl. 06.26
Oppdatert 21. mars 2016 klokken 06.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord

I påsken ble det kjent at den 34 år gamle mannen, som har sittet i styret i selskaper og stiftelser knyttet til den kristne menigheten, er pågrepet og mistenkt for underslaget fra en veldedig organisasjon, skriver Dagens Næringsliv.Ifølge avisen har han hatt flere lederverv i selskaper og organisasjoner som er tilknyttet menigheten.– Han er mistenkt for bedrageri, underslag og hvitvasking, skriver en talskvinne for spesialenheten FIOD i en epost til avisen. FIOD har ansvar for etterforskning av økonomisk kriminalitet og skatteunndragelser i Nederland, og tilsvarer det norske Økokrim.Les også: Smiths Venner-toppene skapte pengemaskin34-åringen har selv jobbet som etterforsker i den samme spesialenheten som nå har pågrepet ham. Også en 21 år gammel kvinne er pågrepet, mistenkt for å ha medvirket til hvitvaskingen.Berit H. Nilsen, pressetalsperson i Brunstad Christian Church (BCC), som er det offisielle internasjonale navnet på Smiths Venner, skriver i en epost at den nederlandske stiftelsen ikke er kontrollert av BCC, men at den har samarbeidet med BCC. Hun skriver at 34-åringen ikke har hatt roller i norske lokalmenigheter eller i BCC.– Det foreligger per i dag ingen mistanke om straffbare forhold i BCC, i selskaper eid av BCC, eller i lokalmenigheter tilknyttet BCC i Norge og utlandet. Dette omfatter også Nederland, skriver Nilsen.