<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enighet i apotekforhandlingene

Virke og Parat er enige om en ny avtale for de apotekansatte som organiseres av Farmasiforbundet.

Publisert 05:50 20. apr. 2016
Oppdatert 06:01 20. apr. 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
apotek, piller, medisin

– Forhandlingene har vært krevende, men vi har hatt en god og konstruktiv tone. Vi er fornøyd med å ha kommet fram til et resultat gjennom frie forhandlinger og innenfor en ansvarlig ramme, sier Geir Waage Aurdal, forhandlingssjef i Hovedorganisasjonen Virke.Avtalen innebærer et generelt tillegg på 1 krone per time. Det gis også et ekstra tillegg på 1 krone til arbeidstakere med åtte eller flere års ansiennitet, opplyser Virke.Aurdal sier at de også er fornøyde med å ha fått gjennomslag for en mer fleksibel arbeidstid. Tidligere var ettermiddagsarbeid etter klokken 17 begrenset til to ganger i uken for hver ansatt. I den nye avtalen er dette endret til fire ganger i uken, men maksimalt tolv ganger i løpet av en måned.– Det skaper en gjensidig fleksibilitet for arbeidstaker og arbeidsgiver, sier Aurdal.Forhandlingene om farmasiavtalen omfatter medlemmer i Apotek 1 og Boots, samt apotek som ikke er kjedeeide.