<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stordalen, Buchardt og Ydstebø jaktet fallert eiendomskonsern

Trioen Petter Stordalen, Alfred Ydstebø og Anders Buchardt var interessert i å kjøpe eiendomskonsernet Otium. Nå er planene forkastet.

Publisert 3. mai 2016
Oppdatert 3. mai 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord

Petter Stordalen, Alfred Ydstebø og Anders Buchardt forhandlet i flere måneder om å kjøpe Otium, det fallerte milliardkonsernet til Tore Lie (52). Nylig brøt forhandlingene sammen, skriver Dagens Næringsliv.Eiendomskonsernet har hatt store finansielle problemer, og den samlede gjelden er på rundt 1,1 milliarder kroner.Ifølge avisen skal flere eiendomsinvestorer det siste året har sett på Otium, men en svært kompleks struktur med pant på kryss og tvers mellom ulike involverte banker har skremt investorene. Nærmest har Stordalen, Ydstebø og Buchardt vært, men de tre investorene trakk seg like før påske etter at de hadde vært gjennom en såkalt due-diligence, finansiell og juridisk gjennomgang, av Otium.- Vi forhandlet med grupperingen i noen måneder. Vi har nå forlatt sporet med å selge selskapet samlet og jobber nå med å selge aktiva, sier finansdirektør i Otium-konsernet, Ketil Petterson, til avisen.- Dette ønsker jeg ikke å kommentere, sier Ydstebø til DN. Avisen har ikke lyktes i å få kontakt med Stordalen eller Buchardt.